Logo ontwerper

logo ontwerper

Even voorstellen...

Logo ontwerper in hart en nieren

Ja, zo eentje die de kantlijnen van z’n schriften zo vol kliederde, dat ‘ie uiteindelijk maar een apart tekenschrift meenam naar school.

Zo iemand met zo’n dramatisch slecht handschrift dat hij in blokletters ging schrijven om het zelf te kunnen lezen. Dat hij elke letter moest tekenen om het voor een ander leesbaar te maken.

Gelukkig kon ‘ie wel aardig tekenen en met wat creativiteit leverde dat best aardige resultaten op. Met Edding stiften de logo’s van rockbands op z’n schooltas en op z’n jas kalken. Yeah!

Opleiding

Na z’n VWO-examen in Steenwijk in Delft Industriële Vormgeving (nu Industrial Design Engineering) gestudeerd met grafische (keuze)vakken voor Vormgeving van Visuele Informatie van Ootje Oxenaar en Paul Mijksenaar.

Handwerk

Opgegroeid met de repro techniek van de jaren ’80, zelf tekenen, écht knippen en plakken, vergroten en verkleinen. Toen was ‘ie al druk als logo ontwerper voor werkgroepen, muziek en starters. Arbeidsintensief liefdewerk oud papier.

Computer

De grafische computer is een stuk gereedschap dat het ontwerpproces enorm veel sneller heeft gemaakt. Maar zonder visie, creativiteit, vaardigheid en de drive van de logo ontwerper, is het gewoon een veredelde typemachine.

logo ontwerpen

Logomotief

De naam Logomotief staat symbool voor de trekkers functie die het logo in de visuele communicatie heeft én voor het motief ofwel de betekenis die logo ontwerper Oopke Nieland aan zijn creaties kan geven. Behalve dat het herkenbaar en aansprekend moet zijn, is het ook mooi als een logo d.m.v. symboliek iets vertelt of uitbeeldt over de naam of de activiteit van de onderneming.